Leta i den här bloggen

torsdag 15 mars 2012

Den lilla människan





Utvecklingen i det här landet är otäck. 
Den lilla människan, vanligt folk utan massa pengar, resurser, utan egna advokater, utan juridisk kunskap som kämpar med sin vardag blir lurade och krossade av myndigheter i Sverige idag. 


Se "Uppdrag granskning" som igår handlade om hur folk blir fullkomligt tillintetgjorda av överheten. Arbetsförmedlingen väller ut miljoner i lönebidrag utan att kontrollera att arbetsgivarna ser till att lönebidragstagarna, arbetarna, har de försäkringar och pensioner de har rätt till. 


Dessa pengar som kommer ifrån Arbetsförmedlingen håller liv i företag som annars inte skulle ha överlevt. 


Den här cynismen genomsyrar allting idag. 


En ensamstående mamma som knappt klarar sin vardag måste för att få mat för dagen, alltså få  försörjningsstöd, gå på praktik 8 timmar om dagen. Detta trots en svår diagnos på ett av barnen som kräver mycket tid av mamman. 
Arbetsförmedlingen hade INGET att komma med, de kunde inte ens skriva in mamman på arbetsförmedlingen. De hade inget att erbjuda.. Det var socialen som gällde - med motprestation.


Det går folk och jobbar heltid utan de rättigheter vanliga anställda har, trots sjukdomar, trots osynliga psykiska sjukdomar, trots utebliven vård, medan det sitter gamla riksdagsledarmöter och lyfter lönegarantier på 30 000 i månaden utan motprestation. 


Man håller folk under armarna i det här landet som mycket väl kan gå själva och de som ligger ner - de trampar man på. 


Jävla skitsamhälle.

http://svtplay.se/t/103535/uppdrag_granskning