Leta i den här bloggen

fredag 25 januari 2013

Tv och folk

Ja det var då för väl att de ska få sin lön di där från Kamerun som har varit här och satt plant. Fy fan för att behandla folk så. I det här fallet gjorde Uppdrag granskning en insats. 


Såg ni "Säkerhetsavdelningen" igår? Det handlar om fängelset Strangeways där Englands värsta kriminella sitter inlåsta. Men det var inte bara ett i raden av fängelseprogram. Här fick man se människor som samhället inte klarar av. De som utreddes för olika personlighetsstörningar eller psykiska sjukdomar samtidigt som de var väldigt farliga. 

Det var intressant och beklämmande. Det här människorna gick runt runt i systemet. Brott på gatan - polishämtning - till säkerhetsavdelningen - rättegång - säkerhetsavdelningen - frisläppta och tagna av polis för brott - till säkerhetsavdelningen osv. 


De var så svåra att ingen instans visste vad man skulle göra med dem. De bara cirkulerade bland olika slags slutna boenden och instanser. De kunde inte vara i vanliga fängelser och inte på härbärgen. 

Vissa slog sig själva, vissa slog andra, vissa sket på sig och hygienvägrade osv. Det gick inte att hjälpa och behandla. 

Många konstaterades friska vid de psykiatriska undersökningarna. Jag undrar vad tusan sådant där beteende beror på då om det är inte är någon form av psykisk sjukdom? Det kunde vara personlighetsstörningar men det gick inte att utreda.  

"Säkerhetsavdelningen"- del 1 av 3

Jag konstaterar att inför vissa människor står samhället handfallna. Inkompetensen och intresset finns inte. Och det här grundar jag på en hel del egen erfarenhet. 



Ett annat program jag gärna ser är "Hemliga svenska rum". Mystiskt och mysigt. En sista titt i bergrum osv som ska plomberas. Man kan tänka sig känslan där inne efter att dörren för alltid stängts. Huuuu. 

"Gruvan i Boden"