Leta i den här bloggen

torsdag 11 april 2013

Skitsamhälle!

Se på TV - och man kan inte sova. 

Det dummaste man kan göra innan läggdags är väl att se en debatt mellan arbetsmarknadsminister Hillevi Engström och Ylva Johansson om regeringens misslyckande i att låta Arbetsförmedlingen köpa tjänster från privata företag. 

"De har uppenbarligen inte klarat uppgiften."

Ylva Johansson påpekade mycket riktigt att det här är inte bara ett misslyckande utan det ingår i hela den modarata ideologin - att privatisera, lägga ut tjänster och köpa tjänster på privata aktörer och "skapa en marknad." 

Det går inte. Det är bara att se på resultaten nu efter de år som regeringen skojat omkring med skattepengar i dessa urbota privata bolag. Äldreomsorg, skola. Vissa saker måste få kosta. Vissa saker kan man inte räkna med att dra vinster på 

Som ett led i att komma tillrätta med den här härvan skulle de tillsätta en "fuskutredning". Jag fick kvällens stora gapskratt. Fuskutredning. Det låter som nåt hämtat ur "Galenskaparna". Vad kostar inte alla dessa utredningar och konsulter?


Vittnesmål efter vittnesmål berättar om hur Arbetsförmedling, A-kassa osv sätter krokben till varenda försök till att få en utbildning eller gå en kurs. Jag har nu flera bekanta som har kommit in på yrkesutbildningar - som Arbetsförmedlingen betalade förr - men som nu är en omöjlighet att gå om man inte fixar sin försörjning själv. 

Det sunda förnuftet är utfluget och ersatt av rena rama paragrafrytteriet och pseudoverksamheterna. 

Kristersson som aldrig förnekar sig tyckte att det var varje människas ansvar att hålla sig i god form så man orkade jobba till man blev 67 år. 

Jag tycker att det är Kristerssons ansvar att hålla käften. Till slut har han retat upp till och med sina egna kläder och de kommer att lämna honom när han sitter i nån TV-studio. 

Jag betackar mig för den synen.