Leta i den här bloggen

torsdag 4 april 2013

En skock får

Efter avslöjandena om de privata riskkapitalbolag som profiterat sig friskt på Arbetsförmedlingens och regeringens lek med skattepengar så kom ett följdreportage idag. 
Det var en man som var tvungen att gå en "jobbsökarkurs" där aktiviteten gick ut på att se en film och äta popcorn. 

En kvinna hade rest sig och sagt att; "Jag har lämnat mina barn på dagis för att söka jobb och så får jag se en jävla film!"

Underbart! Fram för civilkurage och att gemene man i större utsträckning ber så kallade auktoriteter och instanser att dra åt helvete. 

I alla fall när de i sin självpåtagna ledarposition behandlar folk som en skock får. Då ska de ha på skallen. 

"I blame YOU!"

Anders Lindqvist, styrelseordförande i "Miroi" som i sin tur ägs av ett danskt riskkapitalbolag; "ViaVenturePartners", som stod för den här filmvisningen försvarar sig med att det; "här och där kan bli lite fel när man slussar igenom (!) mellan 35- och 40 000 tusen personer om året. 

"Slussar igenom". Som en skock jävla får ska man slussa igenom folk, sätta dem i sysselsättning, profitera på deras arbetslöshet och skita i vad man gör med dem och vad som händer med dem. 

"Här se en film. Klipp ut de här korten och placera i en pärm Glöm inte pärmen. Här, skriv en lista. För dagbok. Sätt på dig en löjlig hatt, spela marimba och dansa ringlekar for all that I care!"

Se inslageHÄR




Det här är inte människovärdigt. Man behandlar folk illa. Det kan konstateras gång efter annan. 

Det kanske kommer en man till en sån där jobbsökarkurs som kört travers i 35 år och vet hur man böjer järn med händerna.

Det kanske kommer en kvinna som varit chef för hundratals personer, som utvecklat datasystem och hanterat sina anställda med bravur. Hon skulle kunna leda en jobbsökarkurs i sömnen. 

Fatta deras förnedring när de får se en film och äta popcorn. 

Man ska inte finna sig i sånt här. 

Inte för fem öre.