Leta i den här bloggen

fredag 15 mars 2013

Brev från instanser

Brev från Förjävlingskassan:

   Vi har fått uppgifter att du slutat gälla. Innan den första i förra månaden måste du bevisa med intyg från en ojävig mansperson random tagen från gatan att du existerar. Det går också bra om jävulen garanterar att du faktiskt finns om du lyckas få tag i honom och samtidigt får tag i den handläggare som ska ha informationen. Vi har informationen här sen förra gången men vi orkar inte ta fram din mapp utan vill att du går igenom omaket att inhämta alla uppgifter själv en gång till. 
   Om du inte bevisar din existens innan vi hinner lacka ur så kommer vi att jaga livet ur dig med blåslampa tills du drunknar i papper och utskicken går om varandra och ingenting blir sagt och du missar ditt slutdatum för ansökan om existens. Du kommer dessutom att få en jätteskuld och förlora all behörighet till att gå på jordens yta så länge den här instansen blockerar livet för dig. 

   Det finns i särskilda fall ett existensminimum. Om det skulle koma ifråga krävs ett intyg från åtminstone tre Gudar från tre olika religioner att de nån gång sett dig eller skuggan av dig vid åtminstone två tillfällen. Du kan då vara berättigad till två spänn om dagen före skatt. Detta gäller endast om du har ätit enbart skorpor i mer än tre år. Detta ska intygas av specialist-dietist som vi kan avfärda med råa skratt under fikat. 



Brev från Arbetsförnedringen:

   Du ingår i pseudoprogrammet "skyll dig själv att du är arbetslös din jävla parasit." 
   Vi har noterat under en dimmig firmafest eller om det var när vi hade systemfel och datorsystemet låg nere och vi kastade pil och gissade vilt för att få tiden att gå, att du inte sökt mer än 743 jobb den senaste veckan. Det finns fortfarande ett antal dolda jobb som ni dumma arbetslösa varit för dumma och blinda för att se. Tur för oss, annars hade VI inte haft några jobb längre. 

   Hur som helst finns ett jobb som myggjagare i  Arvidsjaur ledigt för tillfället. Det är säsongsarbete men du måste ändå söka det och bryta upp två barn från sitt nyinskolade dagis och sin väletablerade skola med hjälplärare och en utarbetat skolplan med extra resurser. Sådant kommer sist i arbetssammanhang. 
   Det finns också ett jobb som sandskyfflare på månen. Du får bekosta resorna själv eftersom vi på AF inte har möjlighet att betala ett skvatt nu efter jobbcoachskämtet. 

   Om du inte gör som vi säger kommer du att bli avförd utan att få passera gå och med en inhyrd vägskrapa bli skyfflad över världs ände tills du ger upp och bosätter dig på gatan.