Leta i den här bloggen

tisdag 5 februari 2013

Godheten

Stefan Jarl var på nyhetsmorgon med anledning av sin film "Godheten". En dokumentär som handlar om hur gemenskapen, empatin och samhället rustas ned i Sverige. 

Se filmen HÄR

Han tycker att man SKA vara arg och ser det för troligt att det kommer att bli ett folkligt uppror. 



Det började redan på Perssons tid som (som enligt Bert Karlsson drev en borgerlig politik under sin socialdemokratiska flagga) att Sverige såldes ut. Det som vi kallar folkhemmet. Det har fortsatt i allt högre takt nu med alliansregeringen. Det mest grundläggande i vår natur - att ta hand om varandra, äventyras i och med att det ska vara vinst i det. Skola, omsorg osv. 

Se inslaget här: Stefan Jarl i morgonsoffan

Visst, sa Jarl, de borgerliga har gjort det rätt bra för övre medelklassen, men nu börjar det äta sig inåt, och så gav han som exempel Eric Erfors på expressens artikel om hur hans gamla mamma behandlades i vården. Lär artikeln  HÄR

Härligt tycker jag med folk som BRINNER! Och det måste man idag. Nu om någonsin är det viktigare än någonsin att lokalisera var fan man har sina värderingar nånstans. 

Jag läste nånstans att det rådde förbryllning om vilket parti man skulle rösta på i valet. Men för fan, har man inte ideologier? Har man inte fått lära sig vad partierna har för grunder att stå på, och var de kommer ifrån, var de strävar emot?

Kanske röstar vi som Jarl menar att samhällsutvecklingen blivit? Man röstar för sig själv. Det som enbart passar mig och min inkomst. Man röstar inte för alla. 

Men det är ju som de sa i debatt häromdagen att om klyftorna ökar, skillnaderna mellan låg- och höginkomsttagare ökar så kommer ju det samhället och de problemen som det för med sig att ha människor i samhällets utkanter, utan värdighet och skyddsnät - ATT SPEGLA AV SIG på samma samhälle som vi alla ska leva i. 

De som redan har det bra, tjänar bra, de kommer ju att märka av de negativa effekterna av att klyftorna ökar. Vem tjänar på att ha en skikt i samhället som har det förjävligt? Fattigt och eländigt? 

Debattören på den andra sidan tyckte att det var BRA att klyftorna ökade för att det "motiverade till arbete." VA! Har ni hört?! Motiverade till arbete. Som att folk gå hemma på spe och tycker att det är skitkul att inte jobba. Den människosynen slår det mesta tycker jag nu när det hojtas om människosyn hos partier professional. Att förutsätta att folk som är arbetslösa eller sjuka är det för att slippa undan arbete är en människosyn som hör jävulen till. Den har dessutom blivit så belagd nu att det är legitimt att betrakta dessa människor som en stor grupp fuskare och parasiter. 

Börja tänk säger jag. Tänk själva. Hur vill man att det ska se ut i det samhälle där man ska bo?