Leta i den här bloggen

onsdag 21 mars 2012

"Det är synd om människorna"

 

Man hör dagligdags om den här nedrustningen. "Gamla Rysslandiseringen". Nya exempel radas upp varje dag. 
Det värsta, om det nu finns nåt värsta, så är det att det blivit så otroligt dåligt inom vården. Resurserna dras ner och personalen ska försöka klara samma patienttryck ändå. 



Det finns en annan trend också i samhället som jag tror hänger ihop med den allmänna författigandet. "Det nya tuffa Sverige" som en tidning brukar använda som rubrik men det är sant. Den trenden är att folk flyr. De flyr från vardagen, de flyr till små öar av tillfälligt lugn eller verklighetsflykt. De flyr till allt möjligt som räddar dem just då från att inte överväldigas av ångesten för att inte klara av livet.

Unga tjejer/mammor röker mer än nånsin förr. Folk dricker mer än förr säger de som jobbar inom skolan. De ser hur föräldrarna prioriterar alkohol framför familjeaktiviteter. Det har alltså inte blommat ut i full alkoholism alltså utan det är vardagsdrickande, verklighetsflykt. 

Folk har det svårt. Man märker det överallt och man ser det. Man hör det. 



I vårat land tar det sig inte uttryck i att vi går ut på gatan och demonstrerar, att vi kastar koskit på regeringen eller sprayar slagord på byggnadena att nu får det fan vara nog nån gång. 
Bensin över 16 spänn litern vilket också kommer att göra alla transporter av både mat och annat dyrare, lön och ersättningar hänger inte med, elen är dyrare än nånsin... nej i vårat land går folk och mår dåligt. De som på något sätt är drabbade av det här. Och det vänds inåt, man orkar inte med, varken sig själv eller sin familj. 

Sen har vi generationen som fick fan som barn. Generationen som nu är mellan 30 - 40 som på något sätt for illa när de var små. Det är vedertaget att sådana skador kommer till ytan just i den här åldern och visar sig som depressioner, ångest, hopplöshet, håglöshet, utmattning. 


Man ser på Uppdrag granskning om de ofattbara orättvisorna som pågår i vårat land. Hur vissa skor sig, hur vissa står utanför all kontroll och hur andra kontrolleras in absurdum tills man skakat guldmynten ur gipsen för dem. 

Jag tycker inte om klimatet som har blivit här. Det är inte människovänligt. Det är hårt och kallt. 

"Det är synd om människorna".