Leta i den här bloggen

lördag 9 november 2013

Det måste ha gjorts en miljard

Är det EN man som jobbar på alla dessa kanaler som National geografic, TV 4 XL, Explorer osv osv. Alla program ser likadana ut nämligen. 



Helvetets motorväg, Lizard licks, Fish tank kings, skattgrävare, guldgrävare, Det svarta guldet, Wicked tuna, Dr. Pol, Stampen i L.A... listjäveln är oändlig. 

Fish tank kings



Jo det kan vara bra program men för satan... det är samma och samma och samma upplägg. 

Lizard licks

Först är det nåt som ska göras. Nåt svårt. En ko som ska förlösas, guld som ska grävas, olja ska borras upp, det ska byggas akvarier och koraller, bilar ska bärgas osv osv. Det hela ackompanjeras med tuff rockmusik (ni vet, ta daaaaa, daaaaa, sploing splong, bweeee) i bakgrunden och så varvat med intervjuer. 

The incredible Dr. Pol

Nu är det ju löjligt för man VET att intervjuerna kan omöjligt ha gjorts UNDER TIDEN kon ska förlösas och bilen ska bärgas, men ändå så pratar alla i presens. Och så är de arga. Alltid. På varandra. "Om inte Kalle P fixar det här så får han sparken!" 

Eller också så ska det byggas spänning av andra mått: "Om inte Kalle P fixar det här så kan han DÖ. Eller också kan bilen gå SÖNDER och det kostar en miljard dollar osv. 

Jaha, sen får man se den verkliga handlingen då när vi säger Dr. Pol förlöser den där kon och så går det rätt bra men innan man får se att det går bra...

...så får man se IGEN att om inte Kalle P fixar det här så kan han DÖ och så samma klipp igen när Kalle P kan dö och sen när det går bra med glad (sista färden) pling plong banjomusik i bakgrunden. 



Och så blir det reklam, man uthärdar den,  och så får man för tredje gången se att om inte Kalle P fixar det här så kan han DÖ och så går det bra med pling plong banjomusik i bakgrunden. 

Sen har vi de små knorrarna. Två som alltid är osams eller precis när man trodde att allt skulle gå bra så händer nåt osannolikt som att de glömt nycklarna i bilen och nån kör iväg med den. Eller att det är HELT OMÖJLIGT och JÄTTEDYRT att bygga, få tag i, gjuta en korall men så ett tu tre när akvariet är färdigt så har de ändå fixat det i sista sekunden.

Det är samma program men olika scener. Fisk, kor, olja, guld, arga folk, folk som är tokroliga, rockmusik, plongbanjomusik och så whähhhhh så är det slut efter 300 reklampauser. 

Jag ska göra som pappa. Skriva en stor lapp: "TITTA INTE PÅ TV!"