Leta i den här bloggen

tisdag 10 september 2013

Sista betalningsdag: the big rip!

Ja om det kunde stå så på räkningarna. Det var väl för lätt förstås. 

The big rip är alltså när den mörka materian expanderat så jävligt mellan alla atomer i universum så allt rivs isär. Det är ingen som vet vad den mörka energin är, bara att den utgör 70 % av universum. Ungefär som riksdagsledamöterna. De fyller ut men ingen vet vilka de är och sen sväller de och försvinner. Och tar allt med sig. 

Den här mörka energin kallades förut för den kosmologiska konstanten. Einstein behövde en teori som förklarade varför universums expansion inte stannade av på grund av gravitationen utan fortsatte att expandera. Han kom på att det måste finnas en motverkande kraft och kallade den för kosmologiska konstanten. En slags antigravitation. 

Om man ska blanda in Gud i det här så kan man ju säga att om Gud hade en tub fogskum som det stod mörk energi på så har han sprutat världen full. Alla som hanterat fogskum vet att det är rent störtlustigt hur det expanderar. 

Det är rena julafton för de med dragiga hus att gå runt med en tub fogskum och sen skratta rått åt gliporna som fylls igen med rasande hastighet.  

Ur E.T.A Hoffmans "Djävulselixiret"

Men om Gud står för fogskummet så måste väl ändå Jävulen stå för rumtidsväven. Rumtidsväven är olika beroende på var man befinner sig. Det där känner ju alla till som har ägnat två timmar på arbetsförmedlingen eller två timmar framför Gods of War. Det är omöjligt att de två timmarna är lika långa. Man hinner ju knappt piska ner Hydran från masten på den tiden, men jösses vad man hinner genomlida på AF. 

Nu är ju tydligen allt bara ett hologram ändå, projicerat från andra änden av universum. Vi är bara en platta av information som egentligen har sitt djup nån annanstans, för, allt KAN vara på två ställen samtidigt. Ni vet, doppelgänger-grejen. 

Undrar om det är därför Reinplåt ser smalare ut? Och om det är därför Plura, Moraeus, Lotta Engberg och Christer Lindarw är precis överallt? Måtte de inte stöta på sig själva i samma kanal för då... eller det var inget förresten.