Leta i den här bloggen

fredag 6 september 2013

Tugg-TV

De finns i hundratal snart dessa "se så trevligt VI har det - program". Och de ska sitta vid ett trångt bord och ÄTA och de ska prata med mat i munnen och allt de säger om det så är det mest banala skit som nå'n rapat ur sig så tas det emot som den djupaste sanning världen har mött på sedan Platon vällde ur sig visdomar. 

Sommarpratarna, Moraeus, Slottet, Så mycket bättre, Grötö, Plura i köket, källaren, vinden, i Botswana, i masten på en rigg och under en båt nere på stranden och tamfan överallt - med gäster. 

Och det lustiga är, att när EN eller högst två pratar så ska de andra sitta och titta och lyssna och ÄTA och tugga och vricka kinderna och mungiporna i sidled och då filmas de en millimeter från ansiktet så man verkligen ska se hur de tuggar och tuggar. 


Häromdagen gick det just ett sånt där program på tv. Jaha, det var reklam på Seinfelt så jag slog över och såg tuggandet och pratandet runt bordet. Sju man tuggar, en frågar konstiga frågor och en annan försöker tugga och svara samtidigt. 

Vederbörande som hade tagit en dammsugare i luggen och dragit den som en sträng choklad rätt ner över pannan som man gjorde när man var liten framför hallspegeln när det var "Svar direkt" eller nånting kunde knappt prata och hade ingenting att säga. Och löständerna var för stora och hade halkat på sniskan vilket försvårade allt ytterligare. Men tugga och äta och prata det ska man göra. 

Ret-tv när det är som värst. 

Kolla här, tre sekunder in - tugg tugg.