Leta i den här bloggen

lördag 21 september 2013

Riv av "adeln" sina privelegier!

Fram för revolutionen. Fram för koskit framför regeringshuset. Fram för folks ilska och civilkurage. 

Folk på landsbygden börjar få nog av den urholkning av samhällsstruktur som sker systematiskt. Inga bussar går, man lägger ner skolor, lanthandeln kan inte ha öppet mer, lantbrevbärningen slutar, ta ut eller sätta in pengar blir en heldagssyssla om du ska åka buss om det mot förmodan finns en bank som hanterar kontanter, vårdcentraler har inga resurser eller läggs ned!

Vad är det här för SKITSAMHÄLLE som borgarbrackorna tycker att vi ska ha? Sänka skatter till varje pris och sen inte kunna finansiera det som varje samhälle värt namnet måste ha. Vad håller de på med? Och hur kan man tycka att nånting i den här politiken är bra? Vilka trampar man på?

Slå på en hundring på skatten istället och kosta på vård, skola och omsorg. Vräk in resurser i allting så vi får ett välfärdssamhälle värd namnet. Som är till för alla, kantänka. Klyftorna mellan fattig och rik växer sig större än Grand Canyon. Man jagar ensamstående mammor ut på pseudosysselsättningar som motprestation för att få socialbidrag när pisskassan inte räcker till. Samtidigt ger man vederlag på miljonbelopp till avdankade politiker som kan gå och peta sig i näsan i åratal och få fruktansvärda summor i månaden. Summor en heltidsarbetande jävel inte ens kan drömma om. 

Det kan ALDRIG råda jämlikhet i ett land där man behandlar folk så olika. Där man visar med ersättningskalan vad du är värd. 

Man har ju för fan inte ens råd att bo idag. Förr kunde man på en lön eller en och en halv ha hus, bil, barn, husvagn och åka på semester. 

Idag har man inte ens råd med mat, hyra, bensin och en påse kattskit på två inkomster. Vafan har hänt?


Det är en typisk svensk medborgaridentitet att man ska utplåna sig själv och framhäva andra. Man ska aldrig be om hjälp, man ska alltid tacka och betala tillbaka, vi har svårt för att bli bjudna på saker för då blir man "välskylla". Själv är bäste dräng, ensam är stark och man ska sopa framför sin egen trapp. Man ska inte kasta sten i glashus och man ska alltid bjuda tillbaka om man råkat bli bjuden själv. 


Vi har utvecklat nån slags förekommande, självutplånande ideologi där det är fult att tycka om sitt eget eller sig själv, fult att värna om det gamla eller om sitt eller de sina. Man ska hålla käften och göra och säga det som är politiskt korrekt, vem som nu bestämt det, annars är man en jävla skithög. Ge bort allting, då kan ingen säga att VI är dumma i alla fall. Sassa brassa. 

Åt helvete med det. Ingen ska lägga på mig värderingar jag inte har. Jag kan skilja agnarna från vetet. Jag kan tycka både vitt och svart och grått. 

Duktiga messerschmidts gillar att prata om demokrati. Ja då ska det väl vara det fullt ut. Allas åsikter ska få finnas även om man inte håller med om dem. 

"Tänk själv, och låt andra åtnjuta privelegiet att göra samma sak." sa Voltaire.