Leta i den här bloggen

onsdag 4 juli 2012

Jävla skitsamhälle

Kristersson har överträffat sig själv igen. I dumhet, och tro mig, det är en bedrift.



Det pratas i lokalblaskan här om barnfattigdom. En mamma berättade om hur svårt det kan vara för barn i familjer med den relativa fattigdomen att möta sina klasskompisar efter lovets slut. Hur det var svårt nog att få fram frukost på bordet och då är det bara att glömma semseteraktiviteter.


Hon belyste den nya klass-skilnaden som vuxit fram i Sverige, hur vissa barn inte kan få det andra barn får, alltså de rent elementära saker som mat och kläder. 


Ja naturligtvis så var det nå förbannade duktighetsministrar som kände sig manade (varför det?!) att verkligen tala om för henne att det MINSANN fanns billiga och gratis alternativ till semestrar. 


Tänk att man inte ska få berätta om sin och många andras förtvivlade situation utan att det ska mana en massa präktarslen (ja ursäkta mig) att klanka ner på och sträcka upp, moralkaka ner en medsyster för att de är "trötta på bidragssverige". 


Ja stor otur, men den här allianspolitiken bäddar för bidrag mer än någon annan politik. Och hur man än förhäver sig så kommer det ALLTID att finnas sjuka, arbetslösa och föräldralediga, bidragstagare, osv osv i ett samhälle. 


Det är då fan.